Goodness Co. Blog

Vücudunuzu Susuz Bırakmamanın 4 Yolu

Vücudunuzu Susuz Bırakmamanın 4 Yolu

Hepimiz daha fazla su içmemiz gerektiğini biliyoruz, ancak susuz kalmamanın eğlenceli ve yaratıcı yolları elbette var!

Suyunuzu sebzelerden veya smoothie'lerden almak da dahil olmak üzere susuz kalmamanın dört yaratıcı yoluna bayılacaksınız!

Bedeninizi susuz bırakmamak son derecede önemlidir ve sağlıklı bir vücuda sahip olmanızda büyük rol oynar.

 1. Sabah İlk İş Su İçin

Hidratlı kalmanın en iyi yolu, güne su içerek başlamaktır. Sabah suyunuza limon, taze kıyılmış zencefil, misket limonu veya nane eklemeyi mutlaka deneyin. Sindirimi ve bağırsak hareketlerini uyarmak için sabahları ılık veya sıcak bir şeyler içmeniz ve ardından daha fazla su veya çay tüketmeniz güne harika başlamanıza yardımcı olacaktır.

 2. Kahvaltıdan Sonra/Öğle Yemeğinden Önce

Hidrasyonda kalmanın etkili yolları arasında, öğünler arasındaki boşluğu "hidrasyon zamanlarınız" olarak düşünmeye başlamak vardır. Sadece sabahları çok fazla su tüketmek ve gün boyu buna devam etmemek yerine, öğün aralarındaki boşluğu su içerek değerlendirebilirsiniz.

 3. Öğle Yemeğinden Sonra/Akşam Yemeğinden Önce

Çoğumuz için öğle yemeğinden sonra ve akşam yemeğinden önceki bu süre, genellikle ofisten çıkıp eve gitmek üzere olduğunuz veya en azından iş gününüzü tamamladığınız zamana denk gelir. Herkesin sabah 9 akşam 5 arası işi olmasa da, bu, günlük iş bittiğinde kendinize sinyal veren rutini başlatmanın bir yolu olarak sıvı alımını nasıl organize edeceğinizin kolay bir örneğidir.

Rutinler hayatı mükemmelleştirebilir, bu da davranışlarımızı ve nihayetinde nasıl hissettiğimizi etkiliyor. O halde neden limonlu maden suyu, kombu çayı veya lezzetli bir matcha latte gibi özel bir içecek yaparak, davranışsal olarak günü mesai saatlerinden çıkarma sürecini başlatıp gevşemeye başlamıyorsunuz?

 4. Akşam

Pek çok farklı çay türü ve çeşidi mevcut olduğundan, içme suyu olmadan nasıl susuz kalmayacağınız konusunda harika stratejiler vardır.

Sağlıklı alışkanlıklarımızı sürdürmemize yardımcı olan ritüeller ve rutinlerde rahatlatıcı bir şeyler olduğunu biliyoruz ve bunu akşam rutinimizin bir parçası haline getirirsek, basit bir çay yapma eylemi bile gevşemeye yardımcı olabilir. Su ısıtıcısını açmak, bardağa poşet çay koymak, sıcak suyu dökmek, limonu masaya koymak bile sizin için kendinize ayırdığınız bir zaman ve düzenli yapacağınız bir rutin olabilir.

Yazın sıcak çay içme havasında değilseniz sizin için başka bir ipucu da bir çay kokteyli denemektir. Sadece bir bardak Hibiskus çayı demleyin. Ardından, taze dilimlenmiş çilekler ve biraz nane ile çayınızı soğutmak için de buz küpleri ekleyin ve tadı lezzetli olan sizi hidrasyonda tutacak süslü bir kokteyl ile kendinizi şımartın.