Goodness Co. Blog

Spirulinayı Nerelerde, Nasıl Kullanabiliriz?

Spirulinayı Nerelerde, Nasıl Kullanabiliriz?

Nasıl daha sağlıklı bir yaşam sürdürülebilir konusunda her geçen gün yeni bir takviye ile tanışmaya devam ediyoruz. Son yıllarda adını sıkça duyar olduğumuz spirulina da onlardan biri. Mavi-yeşil alglerin özel bir kurutma sistemi ile besine dönüştürülmüş hali olan, Meksikalılar ve Afrikalılar tarafından kullanımı 1500’lü yıllara kadar uzanan bu bitki; hücreleri yenileme, kanserden koruma, kolesterolü dengeleme, kilo vermeye yardımcı olma, enerji verme gibi birçok konuda hem çocuklar hem de yetişkinler için oldukça faydalı.

Spirulina Nasıl Yetiştirilir?

Vitamin, mineral gibi birçok besin değeri açısından zengin olup vücuda fayda getiren spirulina; yetiştirme aşamasıyla da oldukça özeldir. Temiz bir çevrede, saf bir su içerisinde yetiştirilir. Tropikal iklim ve bolca güneş gören bölgeler, spirulina için oldukça idealdir. Hazır hale geldiğinde özel bir teknikle kurutulup tüketime ve kullanılmaya uygun hale getirilir.

Spirulina Nasıl Kullanılır?

Bu denli faydalı olarak sunulan spirulinanın, nasıl kullanılması gerektiği sorusu birçok aklı meşgul etmektedir. Spirulinayı vücudunuzun ihtiyacı olan gerekli protein ve enerjiyi edinmek, daha sağlıklı saçlara sahip olmak ve çeşitli hastalıklardan korunmak gibi sebepler için toz ya da tablet halinde kullanabilirsiniz. Gelin cevabın detaylarını birlikte inceleyelim.

Öncelikle spirulinanın kişi başına düşen ideal günlük kullanım miktarı 1-3 gram arası olarak belirlenmiştir; ancak kişiye ve ihtiyaçlara göre bu miktarda artma ya da azalma görülebilmektedir.

Afrikalılar, spirulinanın özelliklerinden yararlanmak için onu birçok yemek çeşidinin içerisine katarak kullanmıştır ancak her bitki gibi spirulina da pişirme gibi işlemler gördüğünde besin değerlerini kaybedebilmektedir. Bu nedenle toz halindeki spirulinanın limonla birleştirilerek kullanılması önerilenler arasında yer alır. Özellikle kahvaltılardan sonra içeceğiniz meyve suyuna 1 yemek kaşığı spirulina tozu ilave etmek, günlük vitamin ihtiyacınızı karşılamaya büyük ölçüde yardımcı olacaktır. 

Spirulina içeriğinde cilt için çok yararlı olan E vitaminini ve antioksidanları bolca bulundurur. Bu özelliğinden diğer bir kullanım şekli olan maske halini tercih ederek yararlanmanız mümkündür. Spirulina maskesini haftada 3 kez banyo öncesinde deri yüzeyine uygulayarak siz de lekesiz, pürüzsüz, temiz, parlak ve sıkı bir cilde kavuşabilirsiniz.

Daha sağlıklı ve hoş görünen saçlara sahip olmak istiyorsanız spirulina sizin için yine şahane bir takviye olma görevini sürdürmektedir. Spirulinayı tablet olarak tüketebilir, böylece tüm hücrelerin yenilenmesini sağlayıp direkt olarak saç derisinde de köklü değişimlere temel oluşturabilirsiniz. Düzenli olarak spirulina kullanarak daha sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olursunuz.

 

Spirulinayı Kimler Kullanabilir?


Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi spirulina hem çocuklar hem de yetişkinler için oldukça faydalıdır. Bu doğrultuda spirulinayı sağlık problemi yaşamayan her yaşta kadın, erkek ve çocukların kullanmasında herhangi bir sakınca yoktur. Sadece kullanmadan önce güvenilir bir yerden, güvenilir bir marka almaya ve özellikle çocukların spirulina içerisindeki besinlere herhangi bir alerjik reaksiyon gösterip göstermediği bilinmeli ve ideal kullanım dozlarının aşılmadığına dikkat edilmelidir.

Spirulinayı vejetaryen ve vegan beslenme şeklini benimseyenlerin de kullanması önerilmektedir. Bu beslenme çeşitlerinde vücudun ihtiyacı olan protein miktarının karşılanabilmesi için spirulina önemli bir görev üstlenecektir. Bunun için tablet ya da toz halinin tüketilmesi uygundur.

Kilo artışı hedefleyenlerin her öğünden 1-1,5 saat sonra 2-4 arası tablet alması kas kütlelerinde kilo artışı sağlayacak ve kişilerin ideal vücuda ulaşmalarını kolaylaştıracaktır.

Kilo vermeyi hedefleyenlerin her öğünden 1-1,5 saat önce 2-4 arası kapsül alması beyne tokluk hissi gitmesini sağlayacaktır. Bu sayede iştah kontrolü kolaylaşacak ve kişilerin ideal kilosuna inme süresi kısalacaktır.

Spirulina, kilo problemi olmayıp ideal formunu korumak isteyenler için de ideal bir besin takviyesidir. Formda kalmak isteyenlerin her öğünden 30 dakika sonra 1-3 arası tablet alması genel olarak sağlığın ve ideal kilonun korunmasına fayda sağlayacaktır.

İştahsız bir çocuğa sahipseniz ve her ne yemek verseniz bir türlü beslenmesine katkı sağlayamıyorsanız denemeniz gereken takviye spirulina olabilir. Her öğün arası 1 kapsül spirulina kullanımı, çocuklardaki yavaş gelişim ve iştahsızlık probleminin çözülmesine yardımcı olacaktır.

Spirulina Kullanımında Neye Dikkat Edilmelidir?

Spirulina, herhangi bir rahatsızlığın iyileştirilmesi konusunda asla bir ilaç kullanımının yerine geçecek bir öneri değildir. Bir hastalığa sahipseniz ilk olarak doktorunuza danışmanız gerektiğini unutmamalısınız. Diğer olumlu etkilerin kendini göstermesi için en az 3 ay düzenli kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz; çünkü en az 3 ay içerisinde vücudunuzdaki hücrelerin beslenmesi sağlanacaktır.

Böylesine Faydalı Bir Besin Takviyesi Olan Spirulinayı Nereden Bulabilirsiniz?

Spirulina kullanmaya karar verdiyseniz aklınıza gelen ilk soru elbette ki onu nereden bulabileceğiniz olacaktır. Spirulinayı birçok eczaneden, aktardan kolaylıkla temin etmeniz mümkündür. Aynı zamanda internet çağında olduğumuzu unutmadan güvenilir bir web siteden online olarak tablet ya da toz halinde satın alabilir, hayatınıza bir güzellik katabilirsiniz.