Goodness Co. Blog

Evde Elma Sirkesi Bulundurmak İçin 9 Sebep

Evde Elma Sirkesi Bulundurmak İçin 9 Sebep

Elma sirkesi son dönemde çok moda olsa da aslında insanlar bu fermente sıvıyı yüzyıllardır kullanıyorlar.

Mucizevi yetenekleri olan bu altın renkli sirkeyi alırken gerçek, fermente, filtre edilmemiş, yani bulanık bir görüntüye sahip olanını seçmeye dikkat etmek önemli. 

Neden mi evde elma sirkesi her an bulundurmalı?

İşte size 9 muhteşem sebep:

  1. Fermente olduğu için bağırsak florasında bulunan iyi huylu bakterilerin çoğalmasına destek oluyor. Çoğu hastalık ve sağlık sorunun altında bu flora dengesinin bozulması yattığı için bağırsak bakterilerinizin durumu çok önemli. Elma sirkesinin bu özelliği onun etkili bir anti-fungal ve anti-viral olmasını da sağlıyor.
  1. Kan şekerini dengelemeye destek oluyor. Bir araştırmada, özellikle yüksek karbonhidrat ve şekerli bir yemeğin yanında tüketilen ufak bir miktar elma sirkesi, kan şekerinin bir anda yükselmesini önlediği görülmüş. Bir dahaki makarna, börek ve pasta kaçamağınızdan önce bir kaşık elma sirkesi almayı unutmayın deriz!
  1. Gün içerisinde içeceğiniz her 1 litre suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklerseniz, yağdan kilo verme ve kandaki yağ oranınızı düşürme ihtimaliniz çok daha yüksek. Yani sağlıklı beslenme programınıza eklediğinizde fazla yağlardan çok daha çabuk kurtulabilirsiniz.
  1. Zararlı kimyasallarla dolu deterjan kullanımına elma sirkesi sayesinde son verebilirsiniz. Elma sirkesi güçlü bir dezenfektan ve temizleyici. 1 litre suya 250 ml litre sirke karıştırın ve hazır!
  1. Bir tatlı kaşığı elma sirkesi ile bir tatlı kaşığı limon suyunu temizleme suyunun içine karıştırdığınız taktirde tüm sebze ve meyvelerinizin üzerinde kalmış olan pestisitleri büyük ölçüde temizleyebilirsiniz.
  1. Saçlarınızın daha parlak olmasını istiyorsanız şampuanladıktan sonra üzerinden elma sirkesi ile geçin. Bir boş şampuan şişesine 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 750 ml kadar su koyun ve bu karışım ile saçlarınızı durulayın. Ayrıca, kepek sorununu bir kaç seferde çözdüğü söyleniyor.
  1. Bir bardak suyun içine 2- 3 çorba kaşığı elma sirkesi karıştırdığınızda yüz bakımı rutininizde toner olarak kullanabilirsiniz. Cilt üzerinde biriken ölü derinin atılması ve cildin derinden temizlenmesi açısından oldukça etkili.
  1. Dişlerinizde lekeler mi var? 1 çorba kaşığı karbonat ile 2 çorba kaşığı elma sirkesini karıştırarak macun kıvamına getirin. Bu karışımı parmağınızla dişlerinizin üzerine sürerek temizleyin ve suyla iyice çalkalayın. Bu rutini haftada 3 kere yaptığınız taktirde kısa zamanda dişlerinizin daha beyaz olduklarını göreceksiniz. 
  1. Evcil hayvanlarınızı pireden korumak için yarı yarıya orantıyla su ve elma sirkesini karıştırıp kedi veya köpeğinizin tüylerini ovalayın. Pireden kurtulmalarını sağlamasa da korunmalarını önlediği kesin.