Goodness Co. Blog

Süper Besin Spirulinanın Faydaları

Süper Besin Spirulinanın Faydaları

Sağlıklı yaşamın öneminin artmasıyla beraber alternatif tıbba daha da yakınlaştığımız, ruhen ve bedenen doğaya döndüğümüz son yıllarda sürekli olarak yeni formüllerle tanışmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda adını sıkça duymaya başladığımız bitkilerden biri de elbette ki spirulina oluyor.

Çoğunluk olarak yeni yeni duymaya başlasak da onun tarihi aslında 1500’lü yıllara kadar uzanıyor. Özellikle Kuzey Afrikalılar ve Meksikalılar tarafından bolca tüketilen spirulinanın, 2000’li yıllarda Birleşmiş Milletler ve Dünya Tarım Örgütleri tarafından çocuklar ve yetişkinler için çok faydalı olduğu kabul edilmiştir.

Yazımızın devamında spirulinayı daha yakından tanımanıza yardımcı olacak bilgileri sizin için derledik. Eğer siz de bedeninizi severek sağlıklı bir yaşama gönül vermiş biriyseniz spirulinayı denemeniz gereken besin takviyeleri arasına ekleyebilirsiniz. Ancak şimdiden uyarmakta fayda var; her takviye gibi spirulina da bir hastalığın tedavisinde birinci işlevde görülmemeli, kullanılması konusunda bir uzman doktora mutlaka danışılmalıdır.

Spirulina Nedir?

Spirulina ismini ilk kez duyuyor olsanız da özüne çok uzak olduğunuz söylenemez. Spirulina, en iyi oksijen üreticisi olarak bilinen mavi-yeşil alglerin özel bir kurutma sistemi sayesinde besine dönüştürülmüş halidir. İçeriği dolayısıyla oldukça besleyici ve faydalıdır.

Spirulina İçeriğinde Neler Barındırır?

Spirulina; Protein, vitamin, mineral açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir ve bu içerik dışarıdan ilave edilmemiş, kendiliğinden bir içeriktir.

Spirulina Nasıl Kullanılır?

Gelelim, herkesin aklındaki en önemli sorulardan birine. Madem spirulina, bu denli faydalı bir bitki, peki onu nasıl kullanıp ondan nasıl yararlanabileceğiz?

Eski zamanlardan beri birçok kabile tarafından kullanılan spirulina, “protein deposu” olarak nitelendirilmiştir. Afrikalılar, spirulinanın bu özelliğinden yararlanmak için onu birçok yemek çeşidinin içerisine katmış ve daha sağlıklı bir ömür elde etmişlerdir.

Son yıllarda artık Türkiye’de de üretilen spirulinanın toz ya da kapsül halinde gıda takviyesi olarak tüketilmesi uygundur. Aynı zamanda yüz maskesi olarak da uygulanıp ciltte gözle görülür değişimlerin mimarı olabilmektedir.

Spirulina Faydaları Nelerdir?

Spirulina, neredeyse vücudun her hücresine fayda sağlayan bir besindir. Bu nedenle hayatınızda ona yer açmanız size önemli ve olumlu yönde bir değişim kazandıracaktır. Gelin, spirulinanın faydalarından en dikkat çekenleri nelermiş birlikte inceleyelim.

Spirulina Enerji Verir

Faydalı ve zengin içeriği sayesinde spirulina, vücudun kaybetmiş olduğu enerjiyi geri kazanmasına yardımcı olur. Gün içerisinde ihtiyacınız olan enerji miktarını spirulina ile kazanmak, vücut direncinizi artırmak, halsizlik gibi performansınızı önemli ölçüde ve olumsuz yönde etkileyen durumlardan kurtulmak mümkündür.

Spirulina Bitkisel Protein Kaynağıdır

Spirulina, şahane bir bitkisel protein kaynağıdır. İçerisinde bulunan yüksek protein, bitkisel protein çeşitleri arasında en kaliteli olma özelliğiyle ilk sırada yer alır. Bu sayede özellikle vegan beslenme şeklini tercih edenler ve formunu önemseyenler için âdeta mücevher niteliğindedir.

Spirulina Vitamin Kaynağıdır

Spirulina, içerisinde bol miktarda vitamin bulundurur. Bu vitaminlerin en yoğun olanlarından biri E vitaminidir. Bu sayede tüketen ya da maske olarak uygulayanlara ciddi bir değişim imkânı sunar. Spirulina sayesinde cildinizi arındırabilir, toparlayabilir, daha genç ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Spirulina Saçların Güçlenmesini Sağlar

Kişisel bakımın ve güzel görünmenin en önemli adımlarından biri de elbette ki saçlarınıza gereken önemi vermektir. Maske, krem, sprey gibi birçok besleyici ürünle desteklemenin yanı sıra düzenli olarak spirulina tükettiğinizde saçlarınızdaki müthiş değişimi fark edebilirsiniz. Spirulina, saç köklerinin beslenip daha güçlü ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardım ederek şahane görünmenizi sağlar.

Spirulina Güçlü Bir Antioksidandır

Sigara, alkol gibi alışkanlıklarınız varsa ya da büyük bir şehirde yaşayıp stres ve hava kirliliğine çokça maruz kalıyorsanız spirulina size iyi gelecek demektir. Düzenli olarak kullandığınızda spirulina, antioksidan özelliği sayesinde bu tip dış etkenlerin olumsuz etkilerinin vücudunuzdan atılmasına yardımcı olur ve daha temiz bir bünyeye sahip olursunuz.

Spirulina Hücreleri Yeniler

Uzun, sağlıklı ve genç bir görünümde yaşam sürdürmek için son derece önemli olan hücre yenilenmesi ve çoğalma sürecine doğal bir takviyede bulunmak isterseniz spirulina ile tanışmak şahane bir fikir olacaktır. Spirulina, hücreler için iyi bir destekleyici olduğundan şeker, tansiyon, kolesterol, kansızlık gibi çeşitli rahatsızlıkların iyileştirilmesinde önemli bir rol oynar.

Spirulina Kanserden Korur

Kansere yakalanmadan ömrü tamamlamanın neredeyse şans haline geldiği son yıllarda kanserden korunmak için aldığınız önlemlere bir yenisini daha katmaya hazır mısınız? Spirulina; bağışıklığı güçlendiren, hücreleri yenileyen yapısı sayesinde kansere neden olan birçok yapının yok olmasını sağlıyor. Yapılan birçok araştırma, spirulinanın kanserle savaşta önemli bir rol oynadığını ve spirulina kullanan insanların kansere daha az yakalandığını ortaya koymuştur.

Spirulina Kolesterolü Dengeler

Birçok insanın ortak problemlerinden biri olan kolesterolü spirulina kullanarak dengelemek mümkündür. Kolesterol, genel olarak hayvansal kaynaklı besinlerle oluştuğundan ve spirunal ihtiyacınız olan proteini bitkisel olarak sağladığından kısa zamanda kolesterolün düşmesine olumlu bir katkıda bulunabilir. Yapılan birçok araştırmada spirulina kullanan insanların damar sertliği, kalp hastalıkları gibi problemleri daha az yaşadığı ya da hiç yaşamadığı görülmüştür.

Spirulina Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Bir besin tüketmeye başlamak istiyorsak aklımıza gelen ilk sorulardan biri de o besinin kilo vermemize sağlayacağı katkıdır. Spirulina, kilo verme konusunda size yardımcıdır. Zengin içeriği sayesinde tokluk hissi kazandırır, metabolizmanızın ve yağ yakımının hızlanmasını sağlar. Bu sayede kısa zamanda daha az zorluk çekerek kilo vermenize yardımcı olur.