Goodness Co. Blog

İyi Huylu Bakterilerin Favori Yemeği: İnulin

İyi Huylu Bakterilerin Favori Yemeği: İnulin

Son senelerde devamlı rastladığımız bir konu...sindirim sistemi ve genel sağlık arasındaki güçlü ilişki. Kalp ve damar sağlığından Hashimoto Tiroidi gibi otoimmün hastalıklara, kilo yönetiminden ruhsal sağlığa kadar her türlü kronik rahatsızlığın kökünde sindirim bozuklukları yatıyor. Bu bölgede yaşayan faydalı ve iyi huylu bakterilerin çoğunlukta olmaları, bağırsak floramızın dengeli miktarlarda olmasının öneminin artık ön planda olduğu kesin. Bu sebeple Goodness Company olarak bizde bedeni destlemek üzere seçtiğimiz özel malzemeler arasında inulin de yer alıyor.

 

Peki nedir inulin?

İnulin sebzelerin içeriğinde bulunan ve onların kendileri için enerji kaynağı olarak kullandıkları bir madde. Bir çeşit lif. Enginar, kuşkonmaz, muz ve sarımsak gibi bir çok bitki  inulin üretiyor. Vücudumuzda yaşamakta 15 ila 35 bin arası farklı çeşit bakteri mevcut. Bunların ideal olarak çok az bir miktarı zararlı bakteri kategorisine ait olmalı. İyi huylu bakterilerin çoğalmasını ve dolayısıyla bağırsak flora dengesinin desteklenmesi için onları beslememiz gerekiyor. İşte onları en güzel besleyen besin türü ise inulin.

İçeriğindeki yüksek lif miktarı ile doyum hissini arttırıyor, sindirimi yavaşlatıyor ve sistemimizden geçerken beraberinde kolesterolü de süpürüp atıyor.

İyi bakterileri beslediği için onların miktarını arttırırken bu sayede hem patojenleri uzak tutuyor, hem de bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. Bu sayede bağırsak hareketlerini de olumlu etkileyerek bedenin içsel temizliğine büyük ölçüde katkıda bulunuyor.

Bazı araştırmalar, inulin içeren yiyecekler düzenli olarak tüketildiğinde bu lifli gıdanın hem diyabet hem de kansere karşı koruyucu etkileri olduğunu gösteriyor.

İşte biz de bu sebeple Daily Ritual Bar’larımızın her birine inulin ekledik. Gün boyu barlardan yiyerek hem sindirim sisteminizi, hem bağışıklık sisteminizi, hem de tüm bedeninizi doğru bir şekilde beslemiş oluyorsunuz.

Afiyet Olsun!