Goodness Co. Blog

Daily Ritual Bars: Detoks Yapmak Artık Çok Kolay!

Daily Ritual Bars: Detoks Yapmak Artık Çok Kolay!

Detoks kelimesini duyan birçok kişi günlerce sadece sebze ve meyve suyu tüketerek bedeni arındırmaktan bahsedildiğini düşünüyor.

Aslında detoks yapmanın birkaç farklı şekli var. Uzun süreli sıvı detokslar sakıncalı olabildikleri için doktor kontrolü eşliğinde yapılmaları daha doğru.

Bizim bahsettiğimiz detoks ise gayet doyurucu, normal hayatınıza devam edebildiğiniz, aşırı açlık ve halsizlik hissetmeden yapabileceğiniz bir metot. Önemli olan bir grup alerjen gıdayı belirli bir süre boyunca tüketmeden bedenin rahatlamasını ve arınmasını sağlamak.

Genel olarak glüten, şeker, hayvansal süt ürünü, (ghee hariç çünkü süt proteinlerinden arındırılmış oluyor) soya ve mısır tüketmeden 3 gün, 5 gün , hatta isteğe bağlı olarak daha uzun süreler detoksa devam ediyorsunuz.

İşte böyle bir detoks yaparken DailyRitual Bars (DRB) oldukça kullanışlı oluyorlar.

İlk olarak pişirmeniz gerekmiyor, her an her dakika hazır ve yanınızda.

İkinci olarak, zaman açısından avantajlı çünkü hem lezzetli, hem küçük hem de doyurucu. 

Gün içerisinde 7 adet bar farklı saatlere dağıldıkları için acıkma ihtimaliniz çok daha az.

DRB’lerin her biri farklı süper gıdalar içeriyor, özel seçilmiş takviyeler ile tasarlanmış oldukları için vitamin, mineral, protein, yağ ve lif ihtiyaçlarınızı dengeli bir şekilde karşılayabiliyor.

Güneş, doğa ve beden arasındaki sirkadyen ritmi desteklediği için günün tam doğru saatinde tam ihtiyacınız olan besinlerden faydalanabiliyorsunuz.

Son olarak, yukarıda bahsetmiş olduğumuz alerjen kategorilerinden hiçbir yiyecek içermedikleri için detoks yapmaya çok uygunlar. 

DRB 5 günlük bir detoksun 1 günü olarak tüketildikten sonra geriye kalan dört gün boyunca aralarda atıştırmalık veya ara sıra bir öğün yerine geçebilir.

En başta söylemiştik....Detoks yapmak artık çok kolay!